El butlletí de Torrelles núm. 30 Gener/Febrer 2017 - page 12

Torrelles
Núm. 34 _ Setembre/Octubre de 2017
actualitat
12
Mal ús del punt
d’emergència
Aquest estiu les càmeres de vi-
deovigilància han detectat una
cinquantena
d’abocaments
de voluminosos en el punt
d’emergència, una pràctica
sancionable atès que aquest
tipus de residus es poden por-
tar a la deixalleria.
Des del consistori es dema-
na civisme a la ciutadania i es
recorda que existeix un servei
gratuït de recollida de volu-
minosos que s’ofereix cada 15
dies i al qual es pot accedir fent
una trucada a l’Ajuntament.
Torrelles, un referent en la gestió
de residus
Una delegació del Líban ha visitat l’Ajuntament per conèixer
el sistema de recollida i el model de residu mínim utilitzat al
municipi
L’Ajuntament deTorrelles ha rebut
la visita d’una delegació del Líban
que s’ha interessat per conèixer
el sistema de recollida de residus
que s’utilitza al municipi així com
el model de residu mínim que per-
met recuperar tots els envasos
que arriben a la planta de triatge.
Aquesta estava formada pels al-
caldes de Trípoli i El Mina i mem-
bres d’Al-Fayhaa, l’àrea metro-
politana de Trípoli; de la xarxa de
ciutats metropolitanes MedCi-
ties, i d’UNDP Lebanon, un pro-
grama de Nacions Unides per al
Desenvolupament.
Embolcalls sostenibles a les escoles per a evitar l’ús
de paper de plata i film
L’Ajuntament imparteix als alumnes dels centres educatius un taller
per a conscienciar-los sobre la prevenció dels residus
Els nens i nenes de primer de l’escola Can Coll han
realitzat un taller de prevenció de residus, a càrrec de
la Regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament, per a
sensibilitzar-los sobre la importància d’utilitzar em-
bolcalls sostenibles per a l’esmorzar. Properament
s’impartirà també als alumnes de l’escola Sant Martí.
Les persones encarregades d’impartir el taller els
van explicar les alternatives al paper de plata o al
film de plàstic, com les carmanyoles, estoigs per a
dur l’entrepà o els «
boc and rolls
», que es poden fer
servir moltes vegades i no generen residus. D’aques-
tes opcions sostenibles per a l’esmorzar, es va rega-
lar un «
boc and roll
» a tots els participants perquè el
puguin fer servir per a portar l’esmorzar o el berenar.
Aquest taller s’emmarca en la campanya de preven-
ció de residus subvencionada per l’Agència de Resi-
dus de Catalunya.
1...,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11 13,14,15,16,17,18,19,20
Powered by FlippingBook