Torrelles #36
Torrelles Núm. 36 _ Gener/Febrer de 2018 actualitat 10 L’Ajuntament busca emplaçament per a un nou estable El projecte de silvopastura s’ha convertit en un model que permet mantenir l’activitat al territori i prevenir incendis forestals Amb l’objectiu de potenciar encara més el projecte de silvopastura, l’Ajuntament vol trobar un espai al terme municipal on emplaçar un nou estable. Aquest haurà de ser accessible, disposar de llum i aigua en les proximitats i estar situat a prop de Can Güell, del Raval Mas i del nucli. El passat dimecres 17 de gener, es va realitzar una vi- sita als terrenys on es podria fer la instal·lació, amb la presència, entre d’altres, de l’alcalde de Torrelles —Ferran Puig— i el director dels Serveis Territorials d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació a Bar- celona, Josep Pena, qui va mostrar el seu suport a aquest projecte que consideren unmodel per a altres municipis, sobretot a l’hora de mantenir l’activitat al territori i prevenir incendis forestals. La redacció del projecte i la seva construcció comp- taran amb el suport de l’AMB i prioritzaran la sosteni- bilitat amb mesures com l’ús de l’energia solar i la re- cuperació de les aigües fluvials. Es preveu que aquest espai ofereixi educació ambiental on es tractin temes relacionats amb el paisatge, l’agricultura, la silvopas- tura i la prevenció d’incendis. L’espai destinat al nou estable del projecte de silvopastura acollirà també una aula ambiental Els municipis que formen la Taula territorial per a la millo- ra de la qualitat de l’aire del Baix Llobregat, entre els quals hi ha Torrelles, han demanat suport a la Diputació de Bar- celona per estudiar la situa- ció de la comarca en aquest àmbit. L’ajut ha de permetre analitzar certs valors, zonifi- cacions i horaris que permetin la redacció d’un pla supramu- nicipal de millora de la qualiat de l’aire que estableixi les me- sures més adients per reduir la contaminació atmosfèrica. Campanya per evitar el malbaratament alimentari Es vol potenciar que la clientela dels bars i restaurants es pugui emportar el menjar sobrant a casa L’Ajuntament vol posar enmarxa una campanya per evitar el mal- baratament alimentari i la ge- neració de residus orgànics que van a parar a la brossa per una mala planificació de la compra, equivocacions en les racions o el no aprofitament dels aliments que estan a punt de fer-se mal- bé. A Catalunya es llencen una mitjana de 35 kgs per habitant i any d’aliments. Entre les activi- tats previstes, s’oferiran quatre tallers a les escoles i a la ciuta- dania per a fomentar un consum sostenible i donar consells so- bre aspectes com la planificació de les compres i dels àpats de la setmana. Així mateix, es vol potenciar que la clientela dels bars i restaurants del municipi es pugui emportar a casa el menjar sobrant en envasos sostenibles. Nou estudi per millorar la qualitat de l’aire
RkJQdWJsaXNoZXIy NTAxOTg=